26. januára 2013

A TVORÍM ĎALEJ...

... A BAVÍ MA TO STÁLE VIAC A VIAC. KEĎŽE MI PRIŠLI Z NETU OBJEDNANÉ NOVÍ POMOCNÍCI - formy, vône a farbičky - PUSTILA SOM SA DO ĎALŠEJ TVORBY A SOM NADŠENÁ!!!

















HAVE A NICE WEEKEND!

13. januára 2013

Ďalšia mydlová tvorba :-)

Tak som pokračovala v mojom experimentovaní s výrobou mydiel - chcela som vyskúšať ďalšie možnosti. Nie je to dokonalé, ale je to moje vlastnoručné a originálne!




HAVE A NICE DAY!

5. januára 2013

MOJE PRVÉ POKUSY O VÝROBU MYDLA...

Chcem sa podeliť o svoj nový koníček, ktorý ma chytil práve cez Vianoce (konečne som mala čas aj na seba :-))...
Tesne pred Vianocami sme boli pozrieť advent na zámku Schloss Hof v Rakúsku, kde ma nadchli vianočné trhy, ktoré na rozdiel od slovenských jarmokov a podobných eventov, nie sú plné čínskych výrobkov a podobných "pozoruhodností", ale dáva priestor remeselníkom, koníčkárom a ich originálnym výrobkom. Nadchli ma predovšetkým predajcovia mydiel a "bade pralinen", t.j. pralinkám z mydla - naozaj som mala pocit, že som sa ocitla v zázračnej krajine a doteraz mám z toho silný zážitok. Kopec drobností sme kúpili ako darčeky našej rodine, no a ja som neodolala a kúpila som si už spomínané pralinky, ktoré ma očarili svojou krásou a vôňou zároveň.

Keďže som človek zvedavý a chcela som vedieť, ako sa niečo také vôbec vyrába, google - môj spoľahlivý pomocník - mi ukázal netušené možnosti (množstvo prekrásnych fotiek som si aj stiahla).
Potom nasledovala myšlienka skúsiť niečo podobné vyrobiť pre seba a pre blízkych - od myšlienky bol len kúsok k realizácii. Keďže nemám zvládnutú techniku výroby mydlovej hmoty a nie som ani zbehlá v chémii, spoľahla som sa na kupovanú mydlovú hmotu a farbičky a vône, ktoré som kúpila v kreatívnom obchode.

Metódou pokus-omyl som sa dopracovala k nasledovnému výsledku, na ktorý som pyšná a už je pripravený na najbližšie príležitosti pre obdarovanie mojich blízkych:


Skúšala som aj výrobu šumiviek, t.j. bômb do kúpeľa, čo ma tiež celkom nadchlo a prevoňalo nielen kúpeľňu, ale celý byt.

Najviac som však nadšená zo svojho včerajšieho mydla (nemala som vhodnú silikónovú formu, keďže tie mám len na pralinky, tak som použila nádobku z tvarohu :-)). Zvládla som dokonca výrobu mydlovej špirály a výsledok ma milo potešil. Tu som "zdokumentovala" mydlo v celku, po rozkrojení a už finálne zabalené:








Zvažujem, že ak ma tento koníček bude baviť aj ďalej, možno sa tento rok prihlásim na kurz výroby mydla metódou za studena, aby som si mydlovú hmotu pripravovala sama :-)

Máte aj Vy podobný koníček alebo aspoň skúsenosť v štádiu pokusu?

Have a nice day :-))

1. januára 2013

Také boli naše Vianoce...

Aké? Pokojné, radostné, relaxačné, uzdravujúce, milujúce, harmonické - jednoducho naše. Verím, že väčšina z nás sa snaží na záver roka zabudnúť na všetky útrapy a strasti, ktoré nás počas roka postretli a jednoducho sa oddáva tej úžasnej atmosfére, ktorú zažívame len v tento slávnostný čas. A ak máme ešte to nevysloviteľné šťastie, že sme obklopení láskavou rodinou, s ktorou sa môžeme podeliť o tieto krásne okamihy, to je ten správny moment, kedy nájdeme vnútornú lásku a pokoj v duši...
Prajem aj Vám v novom roku 2013 čo najviac takýchto okamihov :-)






HAVE A NICE DAY!